CLAUDIA NYGAARD – LUCKY GIRL

Als wij de naam van Neilson Hubbard vermeld zien staan op het hoesje van een nieuwe cd, dan is onze interesse voor dat album al meteen opgewekt want dat we dan kwaliteit aangeboden krijgen staat buiten kijf. Welnu, zijn naam stond aangegeven als producer van het album “Lucky Girl” van de Amerikaanse country- en Americanazangeres Claudia Nygaard uit Nashville, Tennessee. En ja hoor, de dertien songs op die plaat zijn stuk voor stuk van die verwachte hoge kwaliteit.

De titel van het album kwam er nadat Claudia Nygaard lovende woorden over haar carrière mocht horen van haar idool en voorbeeld John Prine en zij die beantwoordde met de woorden “I’m A Lucky Girl”. Het is nu ook de titel van het eerste liedje op deze nieuwe plaat en één van de vier songs uit het album die Claudia Nygaard op de bijgaande video live speelt. De andere drie nummers die u tijdens deze showcase kunt beluisteren zijn “Tumbling Down”, “Oklahoma” en “I Wonder”.

Deze artieste brengt passie, kracht, brteekbaarheid en lieflijkheid in haar liedjes en daar zijn op het album “Lucky Girl” ettelijke voorbeelden van terug te vinden. Daarbij denken we aan titeltrack “Lucky Girl”, “Me Too”, het ingetogen liefdesliedje “A Little Bit Embarrassed” met een uitstekende Juan Solorzano op lap steelgitaar en aan de al even beklijvende ‘break-up’-song “I Wonder”.

Het cynische “The Hero” gaat over de relatieproblemen van een vrouw met haar man die meer interesse vertoont voor een veel jongere vrouw en zo zijn huwelijk op het spel heeft gezet. Ook “Stitches” en “Like A Moth To A Flame” gaan over dit precaire onderwerp van een afgewezen echtgenote voor een nieuw avontuurtje. Maar ze bezingt ook haar revanche in “Tumbling Down” waarin ze zelf opnieuw verliefd wordt op een man die haar wel de nodige aandacht en romantiek geeft.

In het op werk van Lucinda Williams lijkende nummer “Or Not” laat ze verstaan dat de nieuwe relatie alle kanten op kan gaan, afhankelijk van de positie die haar nieuwe liefde wil innemen. Maar alles komt aan het einde toch in orde, want dat blijkt althans uit de schitterende slotsong “What I Don’t Like About You (I Love)”, een ballad die volgens ons alle kenmerken van een klassieker in huis heeft. Claudia Nygaard is een “Lucky Girl” en het succes van haar gelijknamige plaat zal haar ongetwijfeld nog gelukkiger gaan maken, deels dus ook dankzij het uitstekende producerswerk van de onvolprezen Neilson Hubbard.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Bet The Ranch Records

video